Elementhus fra Talgø Bygg

Hus

Å bygge hus er noe man vanligvis gjør én gang i livet, og da er det viktig at resultatet blir akkurat slik man har drømt om. I Talgø Bygg kan vi tilby flere ulike løsninger, fra hus som er 100% kundetilpasset til standardiserte eller kundetilpassede husmodeller fra Norgeshus. Det viktigste for oss er at du får et hus som passer akkurat dine drømmer.

Å bygge hus med elementer fra Talgø Bygg gjør hele byggeprosessen langt mer effektiv enn tradisjonell plassbygging. Med forhåndsproduserte elementer kortes byggetiden betydelig ned, og rask montering gjør at selve bygget raskt tettes og vernes mot vær og vind. Med god logistikk reduseres også tiden for tørking, og innredning av bygget kan derfor påbegynnes kort tid etter at elementene er ferdig montert.

Siden elementene produseres i et ryddig og kontrollert miljø i våre moderne produksjonslokaler, vil elementene være av høy kvalitet. Våre hus produseres som standard med innsatte vinduer og med montert utvendig kledning i MøreRoyal, men enhver leveranse tilpasses den enkelte kunde.

Hver boligdrøm er unik, og vi vet at det er både skremmende og spennende å starte på en omfattende byggeprosess. Vårt mål er å være der for deg hele vegen, fra den aller første, spede idé til drømmehuset står klart til å tas i bruk av deg og din familie. Velkommen hjem!

Erling Talgø, Talgø Bygg

Fordeler med å bygge hus med element

Det er mange fordeler med å bygge hus med element:

 • Kort byggetid
 • Bedre styring
 • Raskt tett bygg
 • Økt kvalitetskontroll
 • Høy grad av nøyaktighet
 • Lite administrasjon på byggeplass
 • Forutsigbare kostnader

Materialer på hus

Våre hus leveres som standard med MøreRoyal kledning.

Fordeler med hus i MøreRoyal

 • Førstesortert trelast
 • Formstabile materialer
 • Lang holdbarhet
 • Ekstremt råtebestandig – 50 års råtegaranti
 • Lite og enkelt vedlikehold
 • Miljøvennlige materialer

Valgmuligheter innen MøreRoyal

 • Liggende eller stående kledning
 • 5 typer kledning: fas, tett, rett, dobbelfals eller fuge
 • 5 ulike farger: grå, brun, natur (gråner naturlig), setersvart, oker.

For moderne boliger anbefaler vi Concice Collection, en serie med produkter spesialutviklet for moderne arkitektur. Her finner du rette linjer, skarpere kanter og et langt strammere uttrykk, perfekt for deg som er opptatt av design og finish.

Les mer om Concise Collection her

Leveringsgrad

Talgø tilbyr leveranser av ulikt omfang. Nedenfor ser du hva som
er inkludert i hver enkelt leveranse.

Ulike geografiske forutsetninger, med hensyn til vind og snø utover normal standard, kan medføre tillegg.

Leveringsgrad 1: Elementleveranse

I en elementleveranse inngår som standard ytterveggselementer med ferdig monterte vinduer og utvendig kledning.

Vindu: Hvitmalt tre
Kledning: MøreRoyal

Leveringsgrad 2: Elementleveranse + Varer til råbygg

Sammen med elementleveransen leveres også nødvendige bærekonstruksjoner slik som bindingsverk til bærevegger, søyler og dragere, takkonstruksjon og alle varer til taktekking, takrenner og terrasser.

Tak: Mestertekk takpapp eller tilsvarende
Takrenner: Lakkert aluminium
Utvendige dører: I henhold til tegning for den enkelte modell

Bygget skal med disse leveransene kunne ferdigstilles utvendig.

Leveringsgrad 3: Ferdig oppsatt råbygg

All montering av elementer og utvendig ferdigstilling er utført.

Leveringsgrad 4: Nøkkelferdig bygg

Huset leveres komplett i henhold til kontrakt og klart til bruk. Inkludert er byggesøknadsarbeider for en ordinær søknad uten dispensasjoner.
Nøkkelferdige prosjekter leveres i samarbeid med valgte leverandører for elektro, sanitær og andre fag. Komplett leveransebeskrivelse utarbeides for hvert enkelt prosjekt.

All bygging i henhold til gjeldende teknisk forskrift (TEK17).

Grunn- og betongarbeid

Tomtegraving, støping av plate, fremføring av vann og kloakk, samt veg og parkering er ikke inkludert og må ferdigstilles før vi starter på vårt arbeid.

Vi kan tilby støping av plate på forespørsel i enkelte regioner.

Last ned oversikt

Les mer i vår artikkel

Byggeprosessen

Vi vet at en byggeprosess kan oppleves både spennende og skremmende, og det viktigste for oss er at du føler deg trygg og ivaretatt gjennom hele prosessen, fra planlegging til huset er ferdig og klart for innflytting. Så snart du har gjort deg noen tanker om hva du ønsker og har mulighet til, kan vi hjelpe deg med å finne det perfekte utgangspunkt for din drømmebolig. Husk at det alltid er mulig å gjøre tilpasninger på planløsningene som presenteres, slik at du får de løsningene du har drømt om. Vi bistår deg videre med det praktiske gjennom hele byggeprosessen, og sørger for at det formelle er i orden. Våre leverandører er anerkjente og erfarne, og du kan være trygg på at du får et hus som holder høy standard.

1. Idé og planlegging

Når du tar kontakt med oss starter vi prosessen med å finne det huset som er riktig for deg. Vi blir gjerne med på befaring og kan rådgi deg angående hvilke modeller som passer best til din tomt. De fleste modeller kan tilpasses både flat og skrå tomt. Basert på det vi blir enige om gir vi deg først et kjapt prisoverslag. Så snart ønsket planløsning og øvrige detaljer er på plass sender vi deg et digitalt, oppdatert tilbud.

2. Kontraktsmøte/Kontraktsinngåelse

Når tilbudet er signert er tiden kommet for å skrive kontrakt. Kontrakten skal sikre at samarbeidet er forutsigbart og trygt for begge parter.

3. Byggesaksbehandling/Prosjektering

Før man kan starte med selve husbyggingen må byggesøknaden være godkjent. Vi samarbeider tett med dere som kunde for å innhente all nødvendig dokumentasjon og alle opplysninger som kreves. Vi vil ta oss av all kommunikasjon med ev. naboer (nabovarsel) og kommunen.

Vi gjør oppmerksom på at det kan ta noe tid å få en byggesøknad godkjent, dette gjelder spesielt dersom du søker om dispensasjon fra bestemmelser i kommuneplanen.

4. Oppstartsmøte

Så snart byggesøknaden er godkjent hos kommunen vil vi møtes til et oppstartsmøte for å presentere fremdriftsplanen for byggingen. I dette møtet vil dere også møte byggelederen, som vil være den ansvarlige for at selve byggingen går riktig for seg.

Undervegs i selve byggeprosessen er det naturlig at det avtales ytterligere møter etter behov.

5. Møte før overtakelse

Når arbeidene på huset er fullført vil vi møtes for å se på huset og gå gjennom hva som har blitt gjort. Det er viktig for oss at huset vi leverer fra oss er i tråd med det vi har avtalt.

Skulle dere finne feil eller avvik dokumenteres disse skriftlig, og det avtales en frist for utbedringer.

6. Overtakelse

Endelig! Drømmehuset er ferdig!

Når huset er endelig godkjent og dere har overtatt nøklene overtar
dere det fulle ansvaret for boligen, og garantiperioden begynner å løpe.

Nå er tiden inne for å nyte livet i nytt hus.

Eksakt leveringstid vil avhenge av omfanget på prosjektet og vår leveringskapasitet.

MøreRoyal og miljø

Valg av materialer og byggemetode har mye å si for hvor miljøvennlig et bygg blir, og tre er et av de aller mest miljøvennlige byggematerialene man kan benytte. Våre hus leveres som standard med MøreRoyal kledning, førsteklasses materialer som også har en grønn profil. Selve råstoffet er PEFC-sertifisert, noe som innebærer at MøreRoyal fremstilles av materialer fra bærekraftig skog. Produktene er i tillegg vurdert til å ha en svært god miljøprofil basert på en vurdering av hele produktets livsløp og gjeldende EPD. Ved bruk av elementer reduseres i tillegg byggetid, svinn og avfallshåndtering, noe som også slår positivt ut i miljøregnskapet.

Les mer om MøreRoyal og miljø her

Ta kontakt for ytterligere informasjon om hvilke valgmuligheter som finnes.

Hvorfor velge MøreRoyal?

 • Minimalt vedlikehold

  MøreRoyal er ferdig behandlede materialer klare til bruk, og krever lite og enkelt vedlikehold over tid

 • Kun det beste er godt nok

  For å bli et MøreRoyal-produkt må materialet gjennom egne sorteringskrav for å sikre god kvalitet

 • Garanti mot råte

  Trelast som er vedlikeholdt og montert etter anvisning er dekket av en 50 års garanti