5 tips til deg som skal velge husleverandør i en jungel av alternativer

Har spede dagdrømmer begynt å nærme seg et gjennomtenkt og realistisk byggeprosjekt, og jakten på den riktige husleverandøren startet? Da er det selvsagt fort gjort å bli usikker i jungelen av tilbydere som slår seg på brystet og skriker skringrende om sin egen fortreffelighet. Uansett hva du ender opp med, pust med magen, bruk tid på valget av husleverandør, og lytt til syvende og sist til din egen magefølelse. Og du – ta gjerne med deg disse enkle tipsene på vegen.

Foto: Norgeshus // Kneppen

Finn en husleverandør som:

1. Har husmodellene som får hjertet til så slå litt raskere, eller hjelper deg med å tegne nettopp det

Ja, det kan være en idé å gå bananas å bestille alle huskataloger du kommer over. Men ofte bruker du tiden litt mer effektivt ved å starte med hvilken stil som gir deg gåsehud. Er du av typen som liker det herskaplige, tradisjonelle eller det moderne? Uansett hva du velger kan det være fornuftig å velge en stil som også passer deg og din livssituasjon når du ser 10-20 år inn i krystallkula, selv om det er aldri så vanskelig å spå. Og husk, de fleste husleverandører hjelper deg med å tilpasse huset slik at hver en krik og krik blir akkurat slik du ønsker det.

2. Gjør det enkelt å sammenligne epler mot epler, så du ikke blir sittende igjen med en banan

Å sammenligne priser når man skal velge husleverandør er en kunst, og for den som skal gjennom prosessen en eneste gang i livet kan det hele synes noe overveldende. Bruk likevel litt ekstra tid på dette punktet, og be gjerne husleverandørene sette seg ned med deg, slik at dere sammen kan se de ulike tilbudene opp imot hverandre. Hvilke løsninger er egentlig valgt, hva er inkludert og hva kommer som tillegg?

3. Som loser deg trygt gjennom hele byggeprosessen, så du unngår uventede skjær i sjøen

Puh! En byggeprosess kan virke uoverkommelig når man står ved startstreken, men frykt ikke, dette går langt bedre enn du tror. Velg en husleverandør som loser deg trygt gjennom ukjent farvann, og er du usikker er det viktig å fyre løs med spørsmål først som sist. Her er ingen spørsmål for dumme, enhver husleverandør ønsker at du som kunde skal ta aktivt del i byggeprosessen, senke skuldrene og nyte å se drømmehuset ta form.

Vurderer du å bygge hus?

Les mer om byggeprosessen her

4. Som tilpasser leveransen til dine handy-skills, eller mangelen på slike

Å bygge hus er selvsagt en stor investering, og det gjør det fornuftig å velge en husleverandør som selv lar deg velge leveringsgrad. Er du av den handy typen med litt fritid på hånden kommer du kanskje langt med en elementleveranse? Eller får du frykt i blikket hver gang noen tar frem en drill, og tenker det er tryggest å overlate jobben til fagfolk? Da er kanskje nøkkelferdig hus mer riktig for deg, så slipper du å ta verktøyene fatt.

5. Som gir deg den riktige magefølelsen, slik at du unngår å bli uvel når nøkkelen settes i døra

Let’s face it. Uansett hvor viktig husmodell, pris og leveringsgrad er, magefølelsen må også være riktig. En husleverandør skal følge deg i lang tid fremover, og kjemien skal derfor stemme. Er du usikker er det verdt å være ærlig om akkurat det, slik at man raskt kan greie opp i misforståelser, eller komme med forklaringer som gjør deg som kunde trygg på at dette blir akkurat slik du hadde tenkt.

Godt valg!

Talgø som husleverandør

Foto: Norgeshus // Staut

Skulle du hake av for alle punktene over etter å ha pratet med oss, er vi kanskje husleverandøren for deg? Vi leverer hus som er 100% kundetilpasset, eller standardiserte husmodeller fra Norgeshus, som du selvsagt også kan flikke på, etter eget ønske. Å bli valgt som husleverandør er alltid en ære, og vi kan love at vi jobber knallhardt fra første epost dukker opp i innboksen, til nøkkelen til nytt hus kan overrekkes til deg som fornøyd huseier.

Les mer om hus fra Talgø her

Vil du vite mer?

Ring oss på telefon 71 65 80 00, eller ta kontakt kundeservice.talgobygg@talgo.no

Talgø som husleverandør i Møre & Romsdal og Trøndelag

Ønsker du ferdig oppsatt råbygg eller nøkkelferdig hus leverer vi pr. i dag dette i følgende kommuner:

 • Surnadal
 • Rindal
 • Heim
 • Sunndal
 • Tingvoll
 • Kristiansund
 • Gjemnes
 • Averøy
 • Hustadvika (tidl. Eide/Fræna)
 • Aure
 • Smøla

Står ikke kommunen din på lista?
Ikke fortvil, ring oss på telefon 71 65 80 00, så ser vi hva vi kan få til.