Et lite ferdighus kan romme mer enn du tror

Skal du flytte fra en større enebolig eller etablere deg på boligmarkedet for første gang, er du kanskje på jakt etter et mindre hus? Vit at et lite ferdighus kan romme svært mye, så vær ikke redd for å se nærmere på husmodeller med færre kvadratmeter. Med arealeffektive planløsninger og smarte, fleksible løsninger kan et lite ferdighus nemlig være akkurat det du trenger.

Norgeshus // Fauna

Et lite ferdighus skal romme det essensielle

Med få kvadratmeter må alt være nøye gjennomtenkt, og planløsningen blir derfor avgjørende. Likevel, en planløsning er aldri 100% fastlåst, og skal selvsagt tilpasses deg og dine behov, så sørg for at de rommene du synes er viktigst får mest oppmerksomhet i ditt hjem. Spiser du helst ei skive ved kjøkkenbenken når du kommer hjem fra jobb, eller liker du å diske opp med en middag som involverer både dampovn og spumaflaske? Hvordan kjøkkenet og andre rom utformes er opp til deg, men med færre kvadratmeter kan det være lurt å tenke nøye gjennom hvilke rom som virkelig skal få skinne.

Fra lite ferdighus til drømmehjemmet

Har du tenkt på at det er fullt mulig å bygge et hus som kan endres etter hvert som livssituasjonen også gjør det? Hva med å bygge et hus som du kan utvide etter hvert som økonomien tillater det eller familien utvides? Du kan for eksempel bygge et hus med uinnredet kjeller / sokkel eller loft, eller et hus som du enkelt kan utvide med et påbygg.

Norgeshus // Dråpen

Å bygge etter behov er et klimavennlig og bærekraftig valg. Tenker du godt etter er det ikke sikkert at du trenger like mange kvadratmeter som du tror? De siste årene har det nemlig kommet mange plassbesparende og praktiske løsninger som passer perfekt for små hjem, slik at du likevel kan få all funksjonalitet du ønsker. Husk også at et lite ferdighus vil kreve mindre vedlikehold og bruker lite energi. Slik kan du spare både tid og penger!

Lite funkis ferdighus

Våre hus kommer i alle stilarter, fra herskapelig til klassisk, moderne eller funkis. Står et lite ferdighus øverst på ønskelisten er det likevel mange som ser til funkis-stilen, som gir rom for tilpasninger og endringer med enkle grep. Med moderne og minimalistisk preg ligger alt til rette for en romslig følelse, selv på få kvadratmeter.

Norgeshus // Ura

Pris på lite ferdighus

Skal du bygge hus gjelder i bunn og grunn det samme prinsippet som når du skal kjøpe bil. Er du på jakt etter en rimelig og stødig modell som gjør nytten, eller ønsker du å unne deg litt ekstra luksus?
En ting er sikkert, kvadratmeter koster, så sett deg opp et budsjett slik at du får en pekepinn om hva økonomien tillater. For små hus er gjennomsnittsprisen gjerne pluss / minus kr 30.000 pr. m2 for materialer og arbeid. Dette vil selvsagt variere ut fra en rekke parameter, som for eksempel:

  • Ønsket standard
  • Størrelse og utforming på rom som er kostnadsdrivende (som bad, andre våtrom og kjøkken)
  • Antall rom
  • Behov for spesielle tilpasninger eller uvanlige løsninger
  • Valg av byggemetode (plassbygging / element)
Norgeshus // Knaus

Lite ferdighus med utleie

Ønsker du å bygge et hus som er tilrettelagt for utleie kan det være en kjærkommen ekstrainntekt. Også små ferdighus kan nemlig tilpasses med en utleiedel, enten det er en ekstra leilighet eller en mindre hybel. Vi drodler gjerne rundt ulike løsninger sammen med deg, dersom det skulle være aktuelt.

Små ferdighus fra Norgeshus eller Talgø

Visste du at vi er forhandler av Norgeshus gjennom Talgø Tradbo? Finner du ikke noe i deres portefølje som frister er det imidlertid ingen grunn til å fortvile, vi kan også tegne hus- og hyttemodeller etter dine ønsker.

Er du nysgjerrig på hva vi kan tilby det bare å ta kontakt:

Epost kundeservice.talgobygg@talgo.no
Telefon 71 65 80 00

Du kan også kontakte oss via vårt kontaktskjema her

Les mer om hus og hytter fra Talgø Bygg her