PROSJEKT: Kranaskjæret restaurant – Kristiansund

På et skjær i Vågen ligger restaurantperlen Kranaskjæret, omgitt av historisk sus i den gamle kystbyen Kristiansund. Her kan du nyte en matbit i unike, maritime omgivelser, tilberedt av lidenskapelige kokker som setter lokale råvarer og nordiske smaker i sentrum. Skal du ta turen til Nordmøre i sommer? Da er Kranaskjæret vel verdt en stopp, enten du kommer med bil eller båt.

Kranaskjæret prosjektbygg

Om prosjektet

Å ta vare på historien om kystbyen Kristiansund

Utsikt fra Kranaskjæret

Kranaskjæret var opprinnelig en sentral del av Kristiansunds første skipsverft, Nedre Vaagens Verft (Nerkrana), og ble anlagt helt tilbake i 1787. Her ble det bygd jakter og brigger; små og store seilskip i tre. Da verftet var ferdig utbygd ble fartøyene fortøyd til Kranaskjæret, som ble brukt som brabenk til kjølhaling av skip.

Bak prosjektet står Kristiansund & Nordmøre Havn, som så utviklingen av Kranaskjæret som viktig for utviklingen av Vågen i Kristiansund. Ved å la allmennheten få tilgang til Kranaskjæret, ville det også bli lettere å ta vare på den unike historien. Og prosjektet med utendørs utstilling, servicetilbud for båtgjester og restaurant / kafé for besøkende, ble dermed en realitet.

Restaurant med historisk sus

Kranaskjæret prosjektbygg
Med historiske røtter tilbake til 1787.

Da kafé –og servicebygget skulle designes tok man utgangspunkt i formuttrykket til den opprinnelige mastebukken, en heiseinnretning som ble brukt til å demontere / remontere master på skip og jekter. Ved å hente inspirasjon fra historien skapes det en forankring til det som en gang var. Fasademessig valgte man å gå for tre, slik at bygget passer sammen med den gamle trehusbebyggelsen. Samtidig sørger et enkelt og moderne uttrykk for en spennende kontrast i bymiljøet.

Les mer om utviklingen av det unike prosjektet hos Kristiansund & Nordmøre Havn

Det er Talgø Bygg / Talgø Tradbo som har vært entreprenør på prosjektet.

Mat i maritime omgivelser

Kranaskjæret prosjektbygg
Gå rett fra småbåthavna til restauranten i Vågen – og nyt en porsjon moules frites ved sjøkanten.

Restauranten startet opp i 2018, og eies og drives av Bryggekanten Brasserie og Baches Bar. Her lages det ekte mat til jordnære priser, midt i hjertet av Kristiansund og Kristiansund småbåthavn. Nyt mat og drikke i maritime omgivelser i sommer, du også!

Foto: Svein Løvik, Talgø Bygg

Sjekk ut hjemmesidene til Kranaskjæret her

Kranaskjæret er levert med MøreRoyal kledning og MøreRoyal bryggedekke.

INFORMASJON – Kranaskjæret

Andre prosjekt i MøreRoyal

Kilder: Talgø Bygg / knhavn.no / kranaskjaeret.no
Foto: Nathan Lediard, Lediard Foto AS