PROSJEKT: Nærøysund Rorbuer – Marøya, Rørvik

Får du et smil om munnen ved tanken på en helg med hypnotiserende havutsikt, lun solgangsbris og heseblesende måkeskrik? Da anbefaler vi en tur til Nærøysund Rorbuer på Marøya i Trøndelag. Her finner du nemlig fire rorbuer med en fantastisk beliggenhet, tett på både sjø og natur. På tide å lade batteriene fra 0 til 100?

En slående utsikt ut mot havet. Et must for enhver rorbu. Foto: Nærøysund Rorbuer.

Om prosjektet

Rorbua: Fra nødvendig losji for sesongarbeidere – til bolig for ferierende

En rorbu var fra gammelt av en sesongbolig for fiskere. Her var det overnattingsplasser for et båtlag, mulighet for å lage enkle måltider, samt lagringsplass for redskap og fiskeutstyr. Av praktiske årsaker var rorbua plassert like ved sjøen, slik at det ble enkelt for arbeiderne å forflytte seg mellom losjiet og fiskebåten.

Nærøysund Rorbuer, 4 moderne rorbuer tett på naturen. Foto: Nærøysund Rorbuer.

Fortsatt reises rorbuene nært sjøen og på karakteristiske påler, men selve bruksområdet har endret seg vesentlig. Nå er oppholdet i rorbua av en atskillig mer idyllisk karakter, og lite minner om de tøffe hverdagene fiskerne langs norskekysten hadde i gamle dager. I en moderne rorbu er høy standard og utsikt som tar pusten fra deg nærmest blitt en selvfølge. Og like utenfor stuevinduet byr havet på muligheten til å utforske en rekke fritidssysler, enten du liker de aktivitetene som gir hvilepuls eller de som gir hjertebank.

En slående utsikt ut mot havet. Et must for enhver rorbu. Foto: Nærøysund Rorbuer.

Nærøysund Rorbuer

Velkommen til Nærøysund, Marøya, Ytre Namdalen og Trøndelag. Foto: Nærøysund Rorbuer.

Nærøysund er en kommune i Ytre Namdalen i Trøndelag, og her ute, nærmere bestemt på Marøya, finner du Nærøysund Rorbuer. Selve anlegget består av totalt fire rorbuer av høy kvalitet, med alt av moderne bekvemmeligheter. Hver rorbu er romslig, med 6-8 sengeplasser fordelt på tre soverom og en loftstue. Liker du å lage din egen mat er det fullt mulig i rorbuenes velutstyrte kjøkken, og råvarene finner du like utenfor stuedøra. Rorbuene har også tilgang til flytebrygger for deg som måtte ønske å komme sjøveien.

Rorbuene er oppført av Talgø Bygg, med royalbehandlet kledning i grå, perfekt for et røft, nordisk kystklima.

Sjekk ut hjemmesidene til Nærøysund Rorbuer her

Sjarmerende småbyliv i Ytre Namdal

Et lite glimt av Hurtigruta mens den passerer i leia utenfor. Foto: Nærøysund Rorbuer.

Har du aldri vært i Nærøysund Kommune anbefaler vi deg å ta turen. Dette er et område som kan by på variert natur, en rikholdig skjærgård og sjarmerende småbyliv. Enten du er ung eller gammel vil du finne en rekke fristende aktiviteter, sommer som vinter. Her er det bare å snøre på seg fjellskoene, montere fiskestanga og lete fram snorkelen, og ta naturen i bruk. Har du en forkjærlighet for det kulturelle finner du også flere museer i Nærøysund, eller du kan ta turen innom det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan.

Velkommen til Nærøysund!

Sjekk ut aktiviteter i Nærøysund kommuner her

Nærøysund Rorbuer er levert med MøreRoyal kledning og MøreRoyal terrasse.

INFORMASJON – Nærøysund Rorbuer

Andre prosjekt i MøreRoyal

Kilder: Talgø Bygg / naroysundrorbuer.no /
Foto: Nærøysund Rorbuer