Referanseprosjekt: Redskapshus hos Peder Bakkegard

Da det gamle redskapshuset begynte å sige, fikk Peder Bakkegard det lille dyttet han trengte. Slik kunne et nytt og moderne redskapshus fra Talgø Bygg melde sin ankomst på gården, ikke lenge etter.

Redskapshus i MøreRoyal brun
Nytt redskapshus fra Talgø Bygg ble valget for Peder Bakkegard. Foto: Peder Bakkegard.

Når de gamle har gjort sin plikt

Som bønder flest vet Peder Bakkegard å ta vare bygninger og redskaper, slik at de kan gjøre nytten så lenge som mulig. Men av og til er det greit å innse at tiden er inne for å ta i bruk litt sterkere lut en flikking og bøting.

– Det gamle redskapshuset var bygd på en steintipp, og hadde omsider nådd sin levetid. Det hadde begynt å sige, og det var rett og slett ikke verdt å koste på bygget noe mer, sider Peder nøkternt.

Og når tingenes tilstand er som de er, da er det bedre å rette blikket forover mot mulighetene:

– Det er klart, det har jo skjedd en del i bygg- og anleggsbransjen siden det forrige redskapshuset så dagens lys, ler Peder. – Å planlegge et redskapshus helt fra grunnen av med dagens løsninger gir nye og spennende muligheter. For oss ble resultatet et praktisk og anvendelig bygg tilpasset hverdagen her på gården.

Les mer om redskapshus fra Talgø Bygg her

Valgets kvaler

Å velge endelig løsning er ikke alltid gjort i en håndvending, og det er mange parameter som skal vurderes. For Peder var det spesielt to kriterier som var avgjørende.

For meg var egentlig valg av materialer enkelt. Jeg ville nemlig ha et redskapshus i tre, sier Peder. – I tillegg var det viktig for meg at jeg fikk et bygg som i størst mulig grad var norskprodusert. Jeg mener det er viktig å støtte norske produsenter og bønder ved å velge norsk, slik bidrar man til å opprettholde arbeidsplasser. Dessuten leverer norsk produsenter høy kvalitet, og produktene er både kortreist og miljøvennlige, legger han til.

Redskapshus i MøreRoyal brun
Norskprodusert redskapshus i tre. Foto: Peder Bakkegard.

Et prosjekt med flyt

Når leverandør er valgt går man gjerne inn i et prosjekt med skrekkblandet fryd. Ble valget det riktige, og vil det hele gå på skinner? Eller vil det kanskje spore av med dunder og brak undervegs?

Samarbeid og kommunikasjon er selvsagt viktig, understreker Peder. De jeg var i kontakt med hos Talgø Bygg var enkle å forholde seg til, og gjorde raskt endringer, slik at bygget ble slik jeg ønsket det. Vi skrev en ryddig kontrakt, og hadde god dialog rundt logistikk og levering. Og selv om det både var snøføre og bratt sørget norsk transportører for at elementene kom trygt frem hit til gården for montering, fortsetter han.

Og også byggeprosessen med de ferdige elementene ble en udelt positiv opplevelse.

– Den største fordelen med elementer er utvilsomt den raske monteringstiden, påpeker Peder. Når elementene ankommer er de klare til å heises på plass, og da går prosessen innmari raskt. Kort tid etter kan bygget faktisk tas i bruk. Jeg har allerede anbefalt Talgø Bygg videre til to andre som også har kjøpt seg bygg derfra, så de får de aller beste skussmål fra meg, avslutter Peder.

Redskapshus i MøreRoyal brun
Elementer gir forkortet byggetid, og bygget kan tas i bruk i løpet av kort tid. Foto: Peder Bakkegard.

Les om flere redskapshus i MøreRoyal her

Informasjon om prosjektet

Kategori: Redskapshus
Adresse: Geilo
Byggherre: Peder Bakkegard
Talgø Bygg: Leveranse av element

MøreRoyal: Kledning
Profil/Dimensjon: Dobbelfals tett / 19×148
Farge: RB.10 brun

Les mer om andre prosjekter i MøreRoyal her

Foto: Peder Bakkegard

Vil du vite mer om redskapshus fra Talgø Bygg?

Ta kontakt med Nils Ove på telefon 71 65 80 00, eller send oss en forespørsel via vårt kontaktskjema. Ønsker du et møte med oss skal vi sette over kaffen med det samme, så er vi klare til du stikker innom.

Vi ser frem til en hyggelig prat!