Den enkle måten å bygge stall på – akkurat slik du ønsker den

Sitter du og skribler ned løse stalltegninger på skisseblokka og lurer på hvordan du tar planene ut i livet? En stall skal gjerne være både praktisk, robust og tiltalende, og det er derfor mange hensyn å ta. Skal du bygge stall hjelper vi deg med å finne løsningen som passer aller best for deg og dine hester, og med elementer er det kort vei fra drømmen om ny stall til bygget står klart til bruk.

hest og jente i stall
Illustrasjonsfoto // Istock.com

En stall akkurat slik du ønsker den

Hvordan din stall skal utformes er helt opp til deg, og du får selvsagt all bistand du ønsker på vegen mot målet. Her kan du tilpasse stallens høyde, lengde og bredde, og velge blant ulike vinduer, dører og porter. Slik får du en stallbygning som passer deg og dine firbente aller best. Husk at det er verdt å bruke litt ekstra tid på å vurdere hva stallen bør romme ut over selve boksene. Eksempler på det kan være:

  • Fórrom
  • Spyleplass
  • Salrom / Utstyrsrom
  • Lager
  • Oppholdsrom

Hvorfor bygge stall med elementer i tre?

Elementer gir rask og effektiv byggeprosess

Å bygge stall med elementer kan vært lurt av flere årsaker, først og fremst fordi du kan spare både tid og penger. Elementer gir nemlig en effektiv byggeprosess hvor vegger og tak kommer på plass kjapt og effektivt. Slik får du også lukket bygget raskt, og det videre arbeidet kan fortsette i trygg forvisning om at naturkreftene ikke setter en stopper for fremdriften. Alle elementer prefabrikeres i moderne fabrikklokaler, noe som sikrer høy kvalitet, rasjonell produksjon og et forutsigbart kostnadsbilde.

Se vår video om elementbygg

Tre gir et sunt og godt innemiljø

En stall i tre vil bidra til et godt inneklima for dyrene, både når det kommer til lyd, lys, temperatur og fukt. Godt inneklima og økt dyrevelferd er også en av de viktigste årsakene til at stadig flere velger å bygge sine landbruksbygg i tre. Bygger du stall i tre kan du derfor være trygg på at både to- og firbeinte vil trives godt.

hest
Illustrasjonsfoto // Istock.com

Les vår artikkel: Stadig flere velger å bygge landsbruksbygg i tre

Les vår artikkel: Bygg grønnere med elementer i tre

Stall i Valldal

Her er et eksempel på stall levert med elementer fra Talgø Bygg. Stallen er oppført i Valldal i Fjord kommune, og er på 180 kvadratmeter med rektangulær kledning i 19×148 i MøreRoyal.

illustrasjonsfoto
illustrasjonsfoto

Se flere av våre referanseprosjekter her

Vil du vite mer om stallbygninger fra Talgø?

Ta kontakt på telefon 71 65 80 00, eller via vårt kontaktskjema.