Hva er inkludert i Talgøs leveranse av hus eller hytte?

Skal du bygge hus eller hytte? Da står du overfor en av ditt livs største investeringer, og det kan føles både skremmende og utrygt. Vi i Talgø lover å følge deg hvert eneste lille skritt på vegen, helt fra de første, vage idéene – og helt til du kan sette nøkkelen i døra. Slik kan du senke skuldrene og fokusere på din drøm, i trygg forvisning om at vi tar vare på deg. Er du usikker på hva som er inkludert i de ulike leveransene gir vi deg kjapt oversikten her, slik at du kan sammenligne epler mot epler når du skal velge leverandør. Lykke til!

Hva betyr leveringsgrad?

Leveringsgrad betyr enkelt forklart at vi tilbyr leveranser av ulikt omfang. Det gjør at du har større valgfrihet med tanke på egeninnsats. Kanskje er du superhandy med det siste av det siste av utstyr fra Makita, gir deg aldri før ting er 100% i vater og står på julekortlista til byggevareforhandleren? Da kan det være aktuelt å kun få levert elementer, eller kanskje elementer og varer til selve råbygget. Har du titusen tommeltotter og blir liggende våken om natten når du hører snakk om 2ˮ4ˮ? Da kan det være tryggere å gå for en løsning med ferdig oppsatt råbygg, eller kanskje aller best, nøkkelferdig bygg – klart til å tas i bruk.

Leveringsgrad 1: Elementleveranse

Vi leverer hus og hytter som elementbygg, som prefabrikeres på vår fabrikk i Todalen på Nordmøre. Her er det en gjeng med driftige fagfolk som sørger for at nettopp ditt hus eller din hytte produseres under optimale forhold. Slikt gir bygg av høy kvalitet, og produksjonen går raskt og effektivt. Vi samarbeider med ulike transportører som sørger for at de ferdige elementene leveres dit du har funnet drømmetomten.

Les mer om vår elementproduksjon her

Hva inngår i en elementleveranse?

I en elementleveranse inngår som standard ytterveggselementer med ferdig monterte vinduer og utvendig kledning.

Vindu: Hvitmalt tre
Kledning: MøreRoyal®

MøreRoyal® er dobbeltbehandlede materialer med unike egenskaper. Materialene er svært formstabile, krever kun lite og enkelt vedlikehold og har 50 års råtegaranti. Variasjonsmulighetene er mange, slik at du kan få det uttrykket og den fargen du ønsker på din bolig- eller hyttedrøm.

Les mer om kledning i MøreRoyal® her

Leveringsgrad 2: Elementleveranse + Varer til råbygg

Vi trykker til litt ekstra på leveringsgrad 2, og sørger for at du sammen med elementleveransen også mottar nødvendige bærekonstruksjoner, slik som bindingsverk til bærevegger, søyler og dragere, takkonstruksjon, samt alle varer til taktekking, takrenner og terrasser. Så sparer du deg de rundene hos byggevareforhandleren, og kan starte jobben med oppføring i stedet.

Tak: Mestertekk takpapp eller tilsvarende
Takrenner: Lakkert aluminium
Utvendige dører: I henhold til tegning for den enkelte modell

Bygget skal med disse leveransene kunne ferdigstilles utvendig – enkelt og greit!

Leveringsgrad 3: Ferdig oppsatt råbygg

Her bretter vi opp ermene og sørger for at all jobb utvendig blir tatt hånd om av oss, slik at du kan konsentrere deg om det som skal skje innomhus. Velger du ferdig oppsatt råbygg er nemlig både monteringen av elementene, samt all øvrig ferdigstilling utvendig inkludert i prisen. Husk at ferdig råbygg fortsatt innebærer noe egeninnsats fra din side, da de innvendige overflatene, tekniske installasjonene og innredning må tas hånd om av deg eller andre samarbeidspartnere.

Leveringsgrad 4: Nøkkelferdig bygg

Ta da! Ferdig hus – så enkelt, så effektivt og med minst mulig grad av egeninnsats. Huset leveres komplett i henhold til kontrakt og er rett og slett klart til bruk, det er bare å parkere skoene i entréen. Inkludert er også byggesøknadsarbeider for en ordinær søknad uten dispensasjoner. Nøkkelferdige prosjekter leveres i samarbeid med valgte leverandører for elektro, sanitær og andre fag, og vi tar hånd om dialogen med partene undervegs. Komplett leveransebeskrivelse utarbeides for hvert enkelt prosjekt, slik at du er 100% sikker på hva du betaler for.

All bygging i henhold til gjeldende teknisk forskrift (TEK17).

Grunn- og betongarbeid

Et lite OBS helt til slutt. Grunn- og tomtearbeid er ikke inkludert i noen av leveransene, men skulle det være ønskelig kan vi tilby støping av plate i enkelte regioner. Tomtegraving, støping av plate, fremføring av vann og kloakk, samt veg og parkering må ferdigstilles før vi starter på vårt arbeid.
Ring oss gjerne, så finner vi ut hvilken leveringsgrad som passer best for deg!

Les mer om hus og hytter fra Talgø Bygg her