Redskapshus med lagringsplass og verksted – to fluer i en smekk

Ola Vaseng er bonde i Øvre Surnadal på Indre Nordmøre. Da behovet for ekstra lagringsplass på gården meldte seg, søkte han etter lokale samarbeidspartnere som kunne løse jobben, uten å gå på kompromiss med kravene til bygget han hadde sett for seg. Løsningen fant han hos Talgø Bygg og Rindalstre, som sørget for at Ola fikk et redskapshus med flere funksjoner, helt i tråd med det han ønsket.

Mer enn lagringsplass

Da Ola Vaseng skulle bygge redskapshus ville han ha mer enn bare lagringsplass. Siden det titt og ofte blir behov for en reparasjon av utstyr på en gård, måtte redskapshuset også fungere som verksted.

Å reparere utstyr i minusgrader er jo ikke en spesielt behagelig opplevelse, påpeker Ola. – Derfor stod et stort, isolert verksted rimelig høyt oppe på ønskelisten min, da vi skulle investere i nytt redskapshus. Det blir mindre kalde fingre nå som jeg slipper kuldegrader i verkstedet. Vi får tro at sluttresultatet også blir bedre av det, ler han.

Les mer om verksted fra Talgø Bygg her.

Vegen fram til ønsket løsning

Å designe et redskapshus som treffer blink uten at noe må justeres på første tegning tilhører sjeldenhetene. Med god dialog og fleksibilitet lar imidlertid det meste seg løse.

Jeg tok kontakt med Talgø Bygg, forklarte hva jeg var på jakt etter og fikk tegninger på redskapshuset og pris. Selv om de ikke var langt unna blinken, ønsket jeg likevel å justere litt på forslaget, for å få det bygget jeg ville ha, fortsetter Ola.

Talgø Bygg har massevis av erfaring med å sette opp ulike typer redskapshus. Når denne erfaringen kombineres med personlige ønsker og behov, blir sluttresultatet gjerne langt bedre. Jeg er i hvert fall glad jeg ikke bare satt og drodlet på egenhånd, sier Ola.

Når alt går på skinner

Å bygge nytt er selvsagt en stor investering, ikke minst når det er snakk om bygninger på 450 kvm., som redskapshuset til Ola Vaseng. Da er det avgjørende at leveransen holder mål, på flere enn ett punkt.

– Jeg må så absolutt si meg fornøyd med leveransen fra Talgø Bygg, forsikrer Ola. – Alt ble sjekket opp mot materiallisten de oppga, og alt var i henhold til avtale. I tillegg ble byggesettet levert til avtalt tidspunkt. Når flere parter er involvert i en byggeprosess, er det helt avgjørende, fortsetter Ola. – En ryddig leveranse fra Talgø Bygg forenklet også jobben til Rindalstre, som hadde jobben med å montere det hele.

Forkortet byggeprosess med elementer

At bruk av elementer gir en rask og effektiv byggeprosess er en kjensgjerning. Det kanskje mange ikke tenker over er at dette er en spesiell fordel vinterstid.

Vi bygde vinterstid, og er derfor ekstra fornøyde med å ha valgt en løsning hvor vi brukte elementer. En kort byggeperiode er jo alltid en fordel. For vår del medførte dette også at vi måtte bruke mye mindre tid på å holde byggeplassen fri for snø. Og jeg har i hvert fall andre ting å bruke tiden på i en slik byggeprosess, ler Ola.

Les om flere referanseprosjekter her

Vil du vite mer om redskapshus fra Talgø Bygg?

Ta kontakt med Nils Ove på telefon 71 65 80 00, eller send oss en forespørsel via vårt kontaktskjema. Ønsker du et møte med oss skal vi sette over kaffen med det samme, så er vi klare til du stikker innom.

Vi ser frem til en hyggelig prat!