Bygge ridehall? Prøv elementer fra Talgø Bygg

Er du og andre i din rideklubb lei av å ri utendørs, selv når det er mørkt, kaldt og regner så intenst at sølen skvetter rundt hovene? Selv om det er et ganske stort prosjekt er tiden kanskje moden for å vurdere bygging av ridehall? Det er ingen grunn til å la seg avskrekke. Bruker dere god tid på selve planleggingsfasen går nemlig selve byggingen på skinner.

Noen tips på vegen mot ridehall

Planlegging er alfa og omega, og selv om ting sjelden går 100% etter planen, så er du langt tryggere på at alt er på stell med en solid plan i bunnen. Skal du bygge ridehall er det mye som skal på plass, som for eksempel byggetillatelse og opparbeidelse av tomt. For ikke å snakke om alle valgmuligheter du har når det gjelder utforming av selve bygget. Før du går i gang kan det derfor være verdt å merke seg noen punkter du bør tenke ekstra godt over:

 • Hvilke lover og regler gjelder for denne typen bygg i min kommune?
 • Vil det være nødvendig med en omregulering av tomten?
 • Hvilke punkter må være oppfylt for å få byggetillatelse?
 • Hvor lang behandlingstid har en byggesøknad?
 • Hvilken størrelse ønsker vi på ridehallen?
 • Hvilke funksjoner skal den fylle?
 • Hvilket budsjett er realistisk?
  For opparbeiding av tomt? Byggesett? Råbygg? Nøkkelferdig bygg?
 • Hva vil driftskostnadene være etter ferdigstillelse?
 • Er det mulig å søke om støtte fra ulike instanser, som spillemidler, lokale sponsorer etc.?

Som alltid gjelder også regelen om å lytte til folk med erfaring. Kanskje har noen i nabokommunene erfaring med å bygge ridehall? Ta gjerne en liten roadtrip og se på ridehaller i regionen, og noter hva dere liker / ikke liker ved de ulike løsningene. Og spør masse, ikke minst om hva som fungerte / ikke fungerte både undervegs i byggeprosessen og etter at bygget er tatt i bruk. Slik har du enkelt eliminert en hel rekke fallgruver, allerede før oppstart.

Les mer om elementbygg fra Talgø her

Hvorfor bygge ridehall med elementer?

Eksempel på ridehall med elementer fra Talgø Bygg AS. Foto: BorgenBygg AS

Spar tid og penger

Stadig flere vurderer bruk av elementer på store prosjekter, som ridehaller. Årsakene til det er enkle. Ved elementproduksjon blir byggets ulike bestanddeler produsert inne på en moderne fabrikk, med økt effektivitet og høy kvalitet som resultat. Så snart elementene er ferdige lastes de deretter på bil for transport til tomten. Ute på byggeplassen kan selve monteringen gjennomføres raskt og effektivt, og vipps har du et tett bygg, godt beskyttet fra vær og vind. Hele byggeprosessen blir dermed betydelig forenklet, mengden adminstrasjon reduseres betraktelig – og bygget står fiks ferdig langt raskere enn ved plassbygging.

Se vår video om elementbygg her

Tre gir et sunt og godt innemiljø

En ridehall i tre vil bidra til et godt inneklima for dyrene, både når det kommer til lyd, lys, temperatur og fukt. Godt inneklima og økt dyrevelferd er også en av de viktigste årsakene til at stadig flere velger å bygge sine landbruksbygg i tre. Bygger du ridehall i tre kan du derfor være trygg på at både to- og firbeinte vil trives godt.

Les vår artikkel: Stadig flere velger å bygge landsbruksbygg i tre
Les vår artikkel: Bygg grønnere med elementer i tre

Ridehall i Bardu i Troms

Ridehall hos kunde i Bardu. Foto: BorgenBygg AS

Her er et eksempel på ridehall levert med elementer fra Talgø Bygg AS. Elementene ble montert i løpet av bare få dager av entreprenøren, BorgenBygg AS.

Ridehallen er bygd med elementer i tre, med kledning i MøreRoyal grå. Foto: BorgenBygg AS
Innendørs i ridehallen – for et fantastisk anlegg! Foto: BorgenBygg AS

Les todalen.no sin artikkel om byggeprosjektets spede start

Driftsbygninger fra Talgø

Ønsker du å ta en nærmere titt på prosjekter vi har gjennomført rundt omkring i landet? Sving innom våre referansesider, hvor du enkelt kan filtrere etter ønsket tema.

Se våre referanseprosjekter her

Vil du vite mer om ridehaller fra Talgø?

Ta kontakt på telefon 71 65 80 00, eller via vårt kontaktskjema.